Teatru pentru BAC

posted in: Noutati | 0

În data de 31 mai 2024, elevii din liceele orașului Sfântu Gheorghe au fost invitați la un spectacol de teatru de către reprezentanţii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I.L. Caragiale” din Bucureşti. Spectacolul face parte din proiectul Teatru pentru BAC și este o producție a Masteratului de Pedagogie teatrală (UNATC București, Departamentul de Actorie).

Activitatea a avut loc la Sala de Conferinţe a Colegiului Național ,,Székely Mikó” din Sf. Gheorghe şi a avut o durată de 1 oră şi 30 de minute: 50 de minute spectacol + 40 de minute Întrebări şi răspunsuri.

De la Liceul Tehnologic ,,Puskás Tivadar” au participat elevii claselor a XII-a A, a XI-a A şi a XI-a B, urmărind spectacolul Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, în care povestea de dragoste și războiul pe care le parcurge personajul principal, Ștefan Gheorghidiu, sunt doar un pretext pentru a aprofunda procesele mintale ale acestuia, căpătând gravitatea unor situații de viață și de moarte. În paralel cu miza estetică, există și una educațională, întrucât protagonistul joacă rolul unui ghid în raport cu spectatorii care sunt invitați să relaționeze propriile experiențe și contextul istoric actual cu episoadele reprezentate scenic.