Tehnician electrotehnist

CNC

Tehnicianul electrotehnist are ca scop realizarea, montarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor electrice, supravegherea şi repararea acestor instalaţii. El identifică şi reglează aparate electrice la parametrii prescrişi, realizează tablouri şi pupitre electrice pentru instalaţii electrice, montează echipamente electrice în centrale şi staţii conform documentaţiei de montaj impuse de regulile Societăţilor de producere, transport şi distribuţie a energiei, monitorizează funcţionarea unei instalaţii electrice de automatizare şi intervine în situaţii de funcţionare anormală.

Tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică (CNC)

CNC

Tehnician prelucrări pe maşini cu comandă numerică asigură absolventului un nivel sporit de cunoştinţe teoretice in domeniu, un grad sporit de responsabilitate, autonomie personală completă, atribiţii de coordonare şi supraveghere, de a executa lucrări de nivel inalt pe maşinile unelte cu comandă numerică, precum şi capacitatea de a întreţine şi regla, echipamentele, dispozitivele mecanice şi electrice din componenţa acestora.

Tehnician proiectant CAD

CNC

Indeplineste sarcini cu caracter tehnic de proiectare, desenare, verificare, exploatare si punere in executie a desenelor specifice domeniului tehnic. Testeaza programele, concep si realizeaza scheme ale componentelor tehnice in domeniu, contribuie la estimarea cantitatilor si costurilor materialelor, la estimarea fortei de munca necesara. Asigura controlul tehnic al desenelor, corecteaza si intretine bibliotecile de programe aplicative in concordanta cu specificatiile si reglementarile in vigoare.

Tehnician ecolog și protecția calității mediului

CNC

Tehnicianul ecolog şi protecţia calităţii mediului are competenţe de conservare a biodiversităţii, aplicând şi respectând reglementări în vigoare la nivel european şi internaţional privind dezvoltarea durabilă şi grija faţă de mediul înconjurător. De asemenea, are competenţe de recoltare a probelor de apă, aer, sol şi de efectuare a unor analize ale factorilor de mediu. În acelaşi timp, are competenţe de supraveghere şi control a calităţii apei potabile şi a apelor uzate, dar şi a ecosistemelor antropizate, alături de competenţe de gestionare a deşeurilor. Absolvenţii îşi pot desfăşura activitatea la diferiţi agenţi economici, în cadrul compartimentelor de Protecţia mediului, în Agenţiile de Protecţie a Mediului, în diferite parcuri şi zone protejate etc.

Tehnician în automatizări

automatizări

Calificarea de Tehnician în Automatizări este solicitată pentru locuri de muncă care necesită instalarea, folosirea, mentenanţa şi repararea echipamentelor şi a sistemelor de automatizare, programarea şi utilizarea maşinilor cu comandă numerică. Asigură controlul tehnic al sistemelor de automatizare în vederea funcţionării conform specificaţiilor şi reglementărilor.

Instructor sportiv

CNC

A fi instructor înseamnă ca deţii competenţe profesionale de instruire. Asta denotă că tu ești capabil să-i înveți pe alții, cum să-și coordoneze mișcările și acțiunile sportului pe care-l practică, indiferent de tipul si categoria ariei sportive. Pe cei care sunt sportivi începători îi vei învăța lucrurile de bază, mișcări și tehnici de joc. Sportivii experimentați pot fi deopotrivă ajutați să-și perfecționeze talentul, să-și îmbunătăţească performanţa.

Tehnician designer vestimentar – seral

CNC

Realizarea de studii grafice; Caracterizarea materiile prime de bază din domeniul textile-pielărie; Analizarea produsele textile și materialele auxiliare din domeniul textile-pielărie;Utilizarea elementelor desenului decorativ și culoarea ca element de utilitate plastică; Proiectarea ţesăturilor, tricoturilor și construirea tiparelor de bază pentru îmbrăcăminte; Crearea schițelor de costume, genți, accesorii;

Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații – seral

CNC

Tehnicienii mecanici intretinere si reparatii , indeplinesc sarcini cu caracter tehnic in activitatea de constructii masini:

  • conceptie , constructie, montaj, utilizare, intretinere si reparatii masini, motoare si instalatii mecanice;
  • asigura functionarea masinilor, motoarelor si instalatiilor mecanice si a elementelor acestora sa incercarea prototipurilor;
  • asambleaza masini, motoare si instalatii mecanice, potrivit schemelor mecanice;
  • estimeaza cantitatile si costurilor materialelor si fortei de munca necesare fabricatiei;
  • asigura controlul tehnic al fabricatiei , al exploatarii, intretinerii si reparatiei masinilor, motoarelor si instalatiilor ;
  • identifica si rezolva problemele tehnice care apar in procesul muncii.